Sälja? Skapa en storstilad entré!

Ska du sälja? Skapa en storstilad entré! Detta är ett tips som talar till en enkel logik: entrén och hallen är det första som kommer att möta spekulanter och då man av erfarenhet vet att det första intrycket är det som många förlitar sig på så finns det definitivt ett värde att lägga ner lite omsorg på detta rum.

En snygg och inbjudande hall skapar ett mervärde där spekulanter gärna vill se mer av en bostad. Det motsatta - en rörig och stökig entre och hall gör också en motsatt effekt. I många fall kan man se att en affär går i stöpet redan där.

Det som är svårt i samband med en visning är att hålla efter. Skor kommer att slängas överallt, jackor kommer att hängas upp på krokarna och folk kommer att vara i omlopp och vara i vägen för varandra. En smart sak, i samband med en visning, är därför att ställa ut några skohyllor redan i trapphuset och därigenom också skapa mer rymt inomhus.

Vacker entré

Fokusera på ordning och reda

Det man ska försöka tänka på är less is more. Det vill säga - plocka undan allt som är onödigt. Dina skor, dina jackor, barnens overaller och övriga kläder ska vara undangömda och ej synliga. Det är det absolut viktigaste: din hall ska vara tom och där varje spekulant kan använda sin egen fantasi.

I övrigt så handlar mycket om förvaring och om smart sådan. Om man utgår från vad själva syftet med en hall är så handlar det om att kunna förvara ytterkläder, skor och annat på ett sätt som inte syns och påverkar trivseln. Det här kan du ta hjälp med.

En snickare kan platsbygga smarta lösningar

Oavsett vilken typ av hall man har i hemmet så finns det möjligheter. Vågar man tänka i de banorna så är mycket vunnet. Grundtanken handlar om att maximera den yta man har till förfogande. I en mindre hall kan det innebära rena platsbyggen där man kanske får överväga professionell hjälp i form av en snickare.

Det kan handla om att bygga hyllor - Elfasystem är smarta och relativt tacksamma att arbeta med - och om att bygga någon mindre sittmöbel. Att nyttja hela takhöjden är också att rekommendera vid mindre hallar.

Anlitar man en snickare och - gemensamt - tar fram en plan så är mycket vunnet och det är ett slag som man vinner utan att förlora så mycket pengar. En snickare går att anlita med rot-avdrag och det möjliggör en skatterabatt på 30 % av den totala arbetskostnaden. Väl spenderade pengar, sett till att slutpriset kan bli högre.

Ljusa färger och speglar ger illusionen av mer yta

Man bör även överväga att måla om inför en visning. Ljusa färger upplevs som mer välkomnande än mörka och de har dessutom en fördel i att de kan lura ögat. Om du väljer ljusare färger i din hall så kommer detta att skapa en illusion att man har mer plats än vad som egentligen finns. Detsamma gäller för speglar som även de kan påverka ögat och lura en spekulant att hallen var större än vad de faktiska kvadratmetrarna säger i prospektet.

Viktigast är emellertid att hallen verkligen hamnar i fokus. Det är långt ifrån en appendix till din bostad. Det är entrén som kommer att ge det första intrycket och det är det första intrycket som kan skapa ett sug. Tänk på det!

Kontakta oss redan idag - vi säljer din bostad i Rissne!

31 Jan 2020